Смятана «Мінскага малочнага завода №1» заняла першае месца па выніках конкурсу "Чэмпіён густу», які праходзіў 4-9 чэрвеня ў рамках Міжнароднай аграпрамысловай выставы «Белагра-2019».
ААТ «Мінскі малочны завод №1» прыняў удзел у конкурсе «Чэмпіён густу» ў рамках штогадовай нацыянальнай выставы «Белагра-2019». «Чэмпіён густу» - адзіны дэгустацыйны конкурс, які ўлічвае меркавання прафесіяналаў галіны і спажыўцоў. Усе ўзоры прадуктаў закупляюцца арганізатарамі самастойна, дэгустацыі праходзяць адкрыта, а за вынікамі конкурсу можна сачыць у сацыяльных сетках. У конкурсе выкарыстоўваецца метад сляпой дэгустацыі, каб выключыць уплыў брэнда на смакавае ўражанне ад тэставага прадукту.
За час правядзення конкурсу было пратэставана 2000 прадуктаў ад 150 кампаній-удзельніц.
На першым этапе прадукты вывучаюць члены журы - прафесійныя дэгустатары з навуковых інстытутаў харчовай індустрыі, тэхнолагі, дыетолагі, шэф-кухары. Затым прадукты-фіналісты праходзяць тэст на якасць і густ у народных дэгустатараў. У дэгустацыі кожнай намінацыі прымаюць удзел мінімум 150 чалавек - гэта ўдзельнікі і госці выставы, наведвальнікі стэнда.
Акрамя таго, «Мінскі малочны завод №1» заняў прызавыя месцы ў намінацыях:
Інавацыйны прадукт:
Малако «Мінская марка», ўпакоўка 2.л. - дыплом 1 ступені.
«Чэмпіён густу»:
Сырок глазураваны «Малочная краіна» ванілін, 23% - 2 месца.
Кефір «Мінская марка», м.д.ж. 3,2%, пюр-пак - 3 месца
Масла салодкасметанковае несоленое «Мінская марка» м.д.ж. 82,5 - 3 месца.