Прадпрыемства было створана ў 1939 годзе, у перыяд станаўлення малочнай галіны рэспублікі. У 1944 годзе, пасля вызвалення Беларусі, маслазавод аднавіў сваю дзейнасць. Прадпрыемства размяшчалася тады ў драўляным памяшканні, масла выпрацоўвалася ў маслаўтваральнiку перыядычнага дзеяння ўручную, пазней - з прывадам ад электрарухавіка. У 1960 годзе было ўведзена ў эксплуатацыю новае памяшканне з новай паточнай лініяй вытворчасці масла прадукцыйнасцю 250 кг у гадзіну, два сепаратары, аддзяляльнiкi вяршкоў на 5 000 літраў у гадзіну, пабудаваны кісламалочны цэх па выпрацоўцы тварагу і казеіну, цэх па вытворчасці марожанага. У снежні 1969 году быў здадзены ў эксплуатацыю сырцех магутнасцю 11 тон перапрацоўкі малака ў змену на сыр і 2 тоны на натуральнамалочную прадукцыю. У 1965 году праведзена рэканструкцыя завода, устаноўлена новая паточная лінія прадукцыйнасцю 500 кг масла ў гадзіну. У 1979 годзе быў уведзены ў эксплуатацыю новы цэх па вытворчасці Бія-ЗЦМ, асвоена таксама вытворчасць СОМ. У сярэдзіне 90-х гадоў, ва ўмовах складанай эканамічнай сітуацыі і ўсеагульнага прамысловага спаду, Валожынскім масласырзаводам быў вызначаны курс на развіццё вытворчасці: набыта і ўведзена ў эксплуатацыю абсталяванне па вытворчасці паўцвёрдых сыроў.
У маі 2009 года прадпрыемства было рэарганізавана ў Валожынскі вытворчы ўчастак ААТ «Маладзечанскі малочны камбінат».
Буйныя рэканструкцыі прадпрыемства былі ажыццёўлены ў 2006 годзе і ў 2010-2013 гадах. Завершана рэканструкцыя сыраробнага цэха па замене новага абсталявання, што дазволіла павялічыць выпускаецца асартымент цвёрдых сыроў з 1,5 да 2,4 тыс. Тон у год і пашырыць рынак збыту. Таксама была праведзена замена абсталявання ў тварожных цэху.
Акрамя выпуску сыроў і СОМ прадпрыемства спецыялізуецца таксама на вытворчасці алею.
На Валожынскім вытворчым участку дзейнічае сістэма менеджменту бяспекі харчовых прадуктаў (СМБПП) на адпаведнасць выканання патрабаванняў ISO 22000: 2005 у галіне вытворчасці сухіх малочных прадуктаў, спецыялізаванай харчовай прадукцыі для харчавання спартсменаў, напояў сухіх малочных, цвёрдых і полутвёрдых сыроў; сістэма НАССР (ХАСП) на адпаведнасць патрабаванням СТБ ISO 1470 у галіне вытворчасці і захоўвання масла з каровінага малака, масла шакаладнага, сыроў, а таксама атрыманы сертыфікат адпаведнасці вытворчасці сістэме добраахвотнай сертыфікацыі «Халяль» на ўсю прадукцыю, якая вырабляецца прадукцыю. Таксама Валожынскі вытворчы ўчастак уключаны ў спіс зарэгістраваных вытворцаў, якія экспартуюць прадукцыю ў КНР (сыр, масла, сухое абястлушчанае малако, сухая малочная сыроватка).
На Валожынскім вытворчым участку дзейнічае сістэма менеджменту бяспекі харчовых прадуктаў (СМБПП) на адпаведнасць выканання патрабаванняў ISO 22000: 2005 у галіне вытворчасці сухіх малочных прадуктаў, спецыялізаванай харчовай прадукцыі для харчавання спартсменаў, напояў сухіх малочных, цвёрдых і полутвёрдых сыроў; сістэма НАССР (ХАСП) на адпаведнасць патрабаванням СТБ ISO 1470 у галіне вытворчасці і захоўвання масла з каровінага малака, масла шакаладнага, сыроў, а таксама атрыманы сертыфікат адпаведнасці вытворчасці сістэме добраахвотнай сертыфікацыі «Халяль» на ўсю прадукцыю, якая вырабляецца. Таксама Валожынскі вытворчы ўчастак уключаны ў спіс зарэгістраваных вытворцаў, якія экспартуюць прадукцыю ў КНР (сыр, масла, сухое абястлушчанае малако, сухая малочная сыроватка).