Спампаваць каталог прадукцыі

ААТ «Мінскі малочны завод № 1»

На працягу многіх гадоў «Мінскі малочны завод № 1» вырабляе малочную прадукцыю з натуральнага каровінага малака і застаецца лідэрам малочнай галіны Рэспублікі Беларусь.

  1. 1929

    Менавіта з гэтага часу пачынаецца гісторыя завода. Да канца 1929 года была выпушчана першая прадукцыя: сыроватка, кефір, малако.
     

  2. 1940

    На Працягу многіх гадоў «Мінскі Малочна завод № 1» вырабляе малочную прадукцыю з натуральнага каровінага малака i застаецца лідэрам малочнай галіны Рэспублікі Беларусь.

  3. 1953

    Пабудаваны новыя вытворчыя карпусы, устаноўлена новае абсталяванне. Вытворчыя магутнасці перапрацоўкі малака павялічыліся да 75 тон малака ў суткі.

  4. 1974

    Адбылося тэхнічнае перааснашчэнне завода. Да гэтага часу вытворчая магутнасць склала ўжо 230 тон выпрацоўкі натуральнамалочнай прадукцыі ў суткі.

  5. 1994

    Прадпрыемства працуе на новай вытворчай пляцоўцы па вул. Солтыса. Магутнасць перапрацоўкі малака ўжо складае 320 тон у суткі.

  6. 2004

    Прадпрыемства вяртае сваю ранейшую назву - «Гарадскі малочны завод № 1».

  7. 2008

    Далучэнне КВУП «Гармалзавод № 3", што дазволіла стварыць адзіны тэхналагічны працэс на плошчах абодвух прадпрыемстваў, якія размешчаны побач.

  8. 2009

    Пачата вытворчасць тварожных вырабаў і сыру мяккага метадам ультрафільтрацыi пад гандлёвай маркай «Венскі сняданак», а таксама сыру «фету», які па якасці не саступае замежным аналагам.

  9. 2010

    Наладжаны выпуск ёгуртаў «Я смачны» ў секцыйнай ўпакоўцы па 4 штукі.

  10. 2012

    Праведзена рэканструкцыя цэха дзіцячага харчавання з павелічэннем вытворчых магутнасцяў на 40 т.

  11. 2013

    Прадпрыемства КУП «Гарадскі малочны завод № 1» было перайменавана ў ААТ «Мiнскі малочны завод № 1».

  12. 2014

    Запушчана лінія па згушчэнню тварогавай сыроваткі магутнасцю 400 тон у суткі.

  13. 2015

    Была запушчана італьянская лінія SACMI. Зараз на дадзенай лініі наладжаны выпуск смятаны пад гандлёвымі маркамі «Славянскія традыцыі» і «Мінская марка».

  14. 2016

    Прадпрыемства выпусціла сапраўды ўражальную навінку - тварог са стрыжнёвымі напаўняльнікамi вішня, маліна і смятана, якія ўжо палюбiлiся шматлікім жыхарам Рэспублікі Беларусь і блізкага замежжа.

  15. 2017

    З канвеера ўпершыню сышло малако і кефір у новай прывабнай ўпакоўцы - ПЭТ-бутэльцы.

  16. 2018

    Рэбрэндынг адразу двух гандлёвых марак - "Мінскай маркі", якая змянiла лагатып і дызайн ў рамках ўсёй лінейкі, і "ДЕПИ", якая паўстала ў новым выглядзе - мульцяшным, больш інтэрактыўным і вясёлым. Таксама гэты год адметны выхадам новага, які не мае аналагаў на рынку ёгурта Арысцей "Fitnessline", які змяшчае 21г бялка і такі незаменны для перакусу або пасля заняткаў спортам.

  17. 2019

    У Рэспубліцы Таджыкістан была падпісаная дамова аб стварэнні сумеснага беларуска-таджыкскага прадпрыемства "Ватан".

  18. 2020

    ОАО "Минский молочный завод №1" представил свой первый магазин самообслуживания в новом ТРЦ "Валерьяново".

  19. 2021

    Предприятие выпустило новинки сырок глазированный с арахисовой пастой в карамельной глазури и сырок с фундуком в карамельной глазури.

  20. 2022

    ОАО "Минский молочный завод №1" посетил президент Беларуси - Александр Григорьевич Лукашенко.

    1 апреля ОАО "Минский молочный завод № 1" реорганизовано в форме присоединения к нему ОАО "Молодечненский молочный комбинат".

    В Ломоносовском районе Ленинградской области открыли магазин продуктов "Минского молочного завода".

    Впервые в РБ предприятие выпустило новинки - сырки глазированные без сахара.

90 гадоў на рынку

Мінскі малочны завод № 1 ведае, чым жыве рынак, і стараецца ісці ў нагу з сучаснымі тэндэнцыямі. Прадпрыемства не толькі застаецца першым у сваім рынкавым сегменце, але і павялічвае асартымент, нарошчвае аб'ёмы экспарту, не губляючы пры гэтым свайго пакупніка.

Інвестыцыйная стратэгія прадпрыемства накіравана на абнаўленне абсталявання, выкарыстанне новых метадаў перапрацоўкі сыравіны, рэсурсазберагальных тэхналогій і аўтаматызацыі кіравання тэхналагічным працэсам для павышэння якасці выпускаемай прадукцыі. Гэта гарантуе стабiльна высокую якась і бяспеку прадуктаў харчавання, якiя вырабляюцца на прадпрыемстве прадуктаў харчавання і выпуск натуральных малочных прадуктаў з доўгімі тэрмінамі прыдатнасці без прымянення кансервантаў.

Штодня перапрацоўваем звыш 900 тон малака

Вытворчыя магутнасці прадпрыемства дазваляюць перапрацоўваць звыш 900 тон малака ў суткі, а асартымент вырабляемай прадукцыі здольны задаволіць запыты самых патрабавальных і пераборлівых пакупнікоў.

Больш за 250 найменняў прадукцыі

На сённяшні дзень асартымент прадукцыі налічвае звыш 250 найменняў прадукцыі. Прадпрыемства вырабляе не толькі традыцыйныя малочныя прадукты - кефір, тварог, малако, смятану, масла - але і мае вялікую лінейку дэсертаў (ёгурты, жэле, пудынгі, пасты). На прадпрыемстве працуе асобны цэх па вытворчасці дзіцячых малочных прадуктаў, дзе выпускаюцца малако і кефір для харчавання дзяцей з васьмі месяцаў, а таксама ёгурты для дзяцей дашкольнага і школьнага ўзросту. Асаблівае месца ў асартыменце займаюць, вядома ж, глазураваныя сыркі, выраб якіх упершыню ў Беларусі быў распачаты менавіта на нашым прадпрыемстве.

40% прадукцыі экспартуецца ў краіны блізкага і далёкага замежжа

«Першы малочны» вялікую ўвагу надае даступнасці і шырокай прадстаўленасці сваёй прадукцыі ў рознічным гандлі. Прадукцыя шырока прадстаўлена на рынку Беларусі і Расіі, наладжаны пастаўкі ў Грузію, Таджыкістан, Азербайджан, Узбекістан, Малдову, Казахстан, ЗША, Кітай і іншыя краіны.

«Першы малочны» стаў першым у Беларусі прадпрыемствам, якое асвоiла выпуск сыру «фету», і дэсертных прадуктаў, вырабленых на аснове тварагу метадам ультрафільтрацыi пад гандлёвай маркай «Венскі сняданак». Лінейка гэтых арыгінальных і вытанчаных ласункаў створана з улікам розных запытаў спажыўцоў і ўключае ў сябе тры вiды тварожных прадуктаў

Сёння ў партфелі прадпрыемствы 6 гандлёвых марак, сярод якіх кожны пакупнік знойдзе сабе што-небудзь па гусце:

Мяняецца час, мяняюцца тэхналогіі і падыходы да бізнесу, і толькі застаюцца нязменна строгія патрабаванні да якасці выпускаемай прадукцыі і беражлівыя адносіны да традыцыйных рэцэптур. У кожным прадукце мы захоўваем карысныя ўласцівасці натуральнага малака і дорым часцінку душы і цяпла, укладзенага нашымі работнікамі.

     

Сістэма менеджменту якасці і бяспекі харчовых прадуктаў

На ААТ «Мінскі малочны завод №1» укаранёныя і функцыянуюць наступныя сістэмы менеджменту якасці і бяспекі харчовых прадуктаў:

- сістэма менеджменту якасці ў дачыненні да распрацоўкі і вытворчасці малочных прадуктаў, малочных састаўных прадуктаў, прадукцыі дзіцячага харчавання на малочнай аснове, пабочных прадуктаў перапрацоўкі малака, маянэзаў у адпаведнасці з патрабаваннямі стандарту СТБ ISO 9001-2015 «Сістэмы менеджменту якасці. Патрабаваннi», тэрмін дзеяння сертыфіката адпаведнасці да 2023/12/24 г., выдадзены РУП« Беларускі дзяржаўны інстытут метралогіі », зарэгістраваны ў Рэестры пад № BY / 112 05.01. 003 11411;

- сістэма менеджменту бяспекі харчовых прадуктаў на аснове аналізу небяспекі і крытычных кантрольных кропак (НАССР) у выпадку вытворчасці і захоўванню малочных прадуктаў, малочных складовых прадуктаў, прадукцыі дзіцячага харчавання на малочнай аснове, пабочных прадуктаў перапрацоўкі малака, спрэдаў і маянэзаў у адпаведнасці з патрабаваннямі стандарту СТБ 1470-2012 "Сістэмы менеджменту бяспекі харчовых прадуктаў. Кіраванне бяспекай харчовых прадуктаў на аснове аналізу небяспекі і крытычных кантрольных кропак. Агульныя патрабаванні », тэрмін дзеяння сертыфіката адпаведнасці да 2022/12/24 г., выдадзены РУП« Беларускі дзяржаўны інстытут метралогіі », зарэгістраваны ў Рэестры пад № BY / 112 05/02. 003 00761;

- сістэма менеджменту бяспекі харчовай прадукцыі ў дачыненні да вытворчасці натуральнамалочнай і кісламалочнай прадукцыі, уключаючы кефір і малако для дзяцей ад 8 месяцаў, малака пастэрызаванага, ультрапастэрызаванага, стэрылізаванага; сыроў, масла з каровінага малака, маянэзаў і маянэзных соусаў, прадуктаў з малочнай сыроваткі ў адпаведнасці з патрабаваннямі FSSC 22000 (схема сертыфікацыі на аснове патрабаванняў: ISO 22000: 2018 «Сістэмы менеджменту бяспекі харчовай прадукцыі. Патрабаванні да арганізацый, якія ўдзельнічаюць у харчовым ланцугу», ISO / TS 22002-1 выпуску: 2009 «Праграмы папярэдніх умоў для бяспекі харчовых прадуктаў. Частка 1. Вытворчасць харчовых прадуктаў, дадатковых патрабаванняў схемы сертыфікацыі FSSC 22000, версія 5, тэрмін дзеяння сертыфіката адпаведнасці да 2022/05/16 г., выдадзены кампаніяй« SGS SA », Швейцарыя, Сертыфікат BY19 / 90064.


Ўзнагароды

«Першы малочны» з'яўляецца шматразовым пераможцам нацыянальных і міжнародных конкурсаў і выстаў, такіх як «Прадэкспа», «Аграрусь», «Выбар года», «Брэнд года», «Народная марка» і іншыя.

Калектыў

Немалаважным фактарам поспеху нашага прадпрыемства з'яўляецца зладжаная і добрасумленная праца ўсяго калектыву. Мы цэнім уклад кожнага работніка ў дасягненне пастаўленых мэтаў, забяспечваем камфортныя ўмовы працы і магчымасць прафесійнага росту супрацоўнікаў.

Органы кіравання грамадства